dinsdag 19 maart 2013

Lentekriebels


Gisteren is ook groep 7 met het project Lentekriebels gestart. Op weekvandelentekriebels kunt u meer lezen over dit project.

In de beide groepen 7 staan de eerste week het zelfbeeld en de lichamelijke ontwikkeling centraal. We praten over wie je bent en wat onze eigen positieve eigenschappen en talenten zijn. We praten ook over de lichamelijke ontwikkeling en de verandering in de puberteit. Dit wordt ‘het pubermeisje’ en ‘de puberjongen’ genoemd.

In de tweede week staat de sociale en emotionele ontwikkeling centraal. We praten over vriendschap, verliefdheid en verkering. Ook komen de onderwerpen ‘internetvrienden’ en  ‘mannen en vrouwen in de media’ aan bod.

Tijdens het project hebben we verschillende leesboeken in de klas. Deze boeken bevatten informatie over de puberteit en alles wat daarmee samenhangt. Dit zijn boeken die speciaal voor kinderen zijn geschreven. Daarnaast komt er ook een brievenbus in de klas te staan waar kinderen anoniem hun vraag kunnen posten. Afhankelijk van de vraag wordt dit persoonlijk of klassikaal besproken.
Hebben jullie leuke boeken of materialen, dan mag dit natuurlijk ook meegenomen worden.
Foto