donderdag 4 oktober 2012

kinderboekenweek


 Het thema van de kinderboekenweek is 'hallo wereld'. Kinderen leren over verschillende culturen. Daarom zijn vandaag groep 7a en 7b naar de vrijstaat geweest. Daar hebben de kinderen kennis gemaakt met De Dansers  en een fototentoonstelling (Dreamcity) gezien van verschillende pretparken over de hele wereld (zie info hier beneden). Foto's kun je HIER vinden.


De lichtjes, het kleurrijke snoepgoed, de vrolijke muziek, de spannende attracties: De wereld van het pretpark spreekt tot de verbeelding of het nu de Efteling in Nederland is, of Dream City in Irak. VoorDream City reisden fotografe Anoek Steketee en journaliste Eefje Blankevoort de hele wereld over om foto's en verhalen te maken over pretparken. De reis bracht hen naar Rwanda, Turkmenistan, de Verenigde Staten, China, Indonesië, Libanon, Israël en de Palestijnse Gebieden, Colombia en Irak.

© Anoek Steketee

De landen die in Dream City voorkomen zijn allemaal heel verschillend. In het ene land is armoede, in het andere land heeft een oorlog veel schade aangericht. Het ene land is groot, het andere klein. Maar in alle landen vind je een pretpark. En hoewel elk land anders is, blijken alle pretparken op elkaar te lijken. Elk pretpark heeft vrolijke lichtjes, een sprookjesachtig decor en perfect onderhouden tuinen. En overal bezoeken de mensen het pretpark om even weg te zijn van het leven van alledag, van alle problemen en dagelijkse beslommeringen. Kom kijken en ontdek wat de favoriete attractie is van Zahra uit Libanon! Of leer waarom de kinderen van Adel uit Irak nog nooit in een pretpark zijn geweest.